Şeftalili Pasta
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3 kahve fincan şeker
- 2 kahve fincan süt
- 1 kahve fincan sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 4 kahve fincanı un
- 2 adet şeftali
Hazırlanışı
Kreması için tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri küçük bir tencereye koyup karıştırın. Ocağın altını açıp Koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı katıp eriyene kadar karıştırın. Ara ara kabuk tutmaması için karıştırın. Soğuyan kremayı streç filmle kapatıp buzdolabında bekletin. Yarım paket krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpıp hazırladığınız kremaya koyup kaşıkla karıştırın.
Kek için yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri sırasıyla ekleyin ve tekrar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Yağlayıp unladığınız kelepçeli kalıba kek hamurunu dökün. 175 derece de ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirin. Kek pişerken şeftalinin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde ince ince kesin. Çukur bir kesenin içini streç filmle kaplayıp şeftalileri dikkatlice dizin. Pişen keki soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz kekin üst katını kare kare kesin ve hazırladığınız dolgu kremasını içine koyup karıştırın. Hazırladığınız şeftali kasesinin üzerine kremayı koyup yayın. Ayırdığınız kekin alt kısmını kremanın üzerine kapatıp streç filmle sarın. 2-3 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder