Tavuklu Paçanga Böreği Tarifi
Tavuklu Paçanga Böreği Tarifi
Malzemeler
1 Bütün Tavuk Göğüs
3 Adet Yufka
50 Gram Pastırma
1 Adet Yumurta
2 Adet Köy Biberi
1 Adet Domates
1 Adet Kırmızı Biber
150 Gram Kaşar Peyniri
1 Tutam Maydanoz
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
1 Bütün Tavuk Göğüs
3 Adet Yufka
50 Gram Pastırma
1 Adet Yumurta
2 Adet Köy Biberi
1 Adet Domates
1 Adet Kırmızı Biber
150 Gram Kaşar Peyniri
1 Tutam Maydanoz
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Tavuk göğüs etini haşlıyoruz. Haşladığımız tavuk göğüs etini didikliyoruz. Bir tabağa alıyoruz. Diğer taraftan pastırmaları küçük küçük doğruyoruz. Kırmızı ve yeşil biberlerin iç çekirdeklerini ayıklıyoruz. İnce ince doğruyoruz. Domatesin de kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Geniş bir tavaya biraz sıvıyağ döküyoruz. Üzerine biberleri alıyoruz. Kavuruyoruz. Biberler kavrulduktan sonra üzerine doğradığımız domates ve pastırmaları ilave ediyoruz. Karıştırarak kavuruyoruz. Tavadaki malzemeler kavrulduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Harcın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. Yufkaları tezgaha seriyoruz. 6 eşit üçgen parçasına kesiyoruz. Yufkaların geniş kenar kısmına ilk önce biberli pastırmalı harçtan paylaştırarak yerleştiriyoruz. Üzerine didiklediğimiz tavuk etlerini paylaştırıyoruz. Son olarak da kaşar peyniri dilimi yerleştiriyoruz. Kenar kısımlarını iç harcın üzerine kapatıp, rulo şeklinde sarıyoruz. Yumurtanın akını ve sarısını ayırıyoruz. Yumurta sarısını ayrı bir yerde kullanabilirsiniz. Yufkaların kapatırken yumurta akına batırıp, kapatıyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlıyoruz. Geniş bir tavaya sıvıyağ dolduruyoruz. Yağ kızdıktan sonra börekleri alt üst çevirerek kızartıyoruz.
Tavuk göğüs etini haşlıyoruz. Haşladığımız tavuk göğüs etini didikliyoruz. Bir tabağa alıyoruz. Diğer taraftan pastırmaları küçük küçük doğruyoruz. Kırmızı ve yeşil biberlerin iç çekirdeklerini ayıklıyoruz. İnce ince doğruyoruz. Domatesin de kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Geniş bir tavaya biraz sıvıyağ döküyoruz. Üzerine biberleri alıyoruz. Kavuruyoruz. Biberler kavrulduktan sonra üzerine doğradığımız domates ve pastırmaları ilave ediyoruz. Karıştırarak kavuruyoruz. Tavadaki malzemeler kavrulduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Harcın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. Yufkaları tezgaha seriyoruz. 6 eşit üçgen parçasına kesiyoruz. Yufkaların geniş kenar kısmına ilk önce biberli pastırmalı harçtan paylaştırarak yerleştiriyoruz. Üzerine didiklediğimiz tavuk etlerini paylaştırıyoruz. Son olarak da kaşar peyniri dilimi yerleştiriyoruz. Kenar kısımlarını iç harcın üzerine kapatıp, rulo şeklinde sarıyoruz. Yumurtanın akını ve sarısını ayırıyoruz. Yumurta sarısını ayrı bir yerde kullanabilirsiniz. Yufkaların kapatırken yumurta akına batırıp, kapatıyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlıyoruz. Geniş bir tavaya sıvıyağ dolduruyoruz. Yağ kızdıktan sonra börekleri alt üst çevirerek kızartıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder