Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
2 Temmuz 2014 Çarşamba

Tavuklu Milföy Böreği Tarifi

Tavuklu Milföy Böreği Tarifi

NefisYemekTarifleri-epmPdA9h2
Malzemeler
8 Adet İkili Milföy

1 Bütün Tavuk Göğsü

2 Adet Sarı Biber

3 Adet Kırmızı Biber

1 Adet Soğan

1 Yemek Kaşığı Un

1,5 Su Bardağı Süt

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

50 Gram Kaşar Peyniri

Tuz

Karabiber

Sıvıyağ

Üzeri İçin:

Yumurta Sarısı

Hazırlanışı
Kırmızı ve sarı biberlerin iç çekirdeklerini ayıklayıp, küp küp doğruyoruz. Soğanları da küp küp doğruyoruz. Tavuk göğüs etini de kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Geniş bir tavaya biraz sıvıyağ döküyoruz. Doğradığımız soğanları tavaya alıyoruz. Kavuruyoruz. Soğanların rengi değiştikten sonra üzerine tavuk etlerini alıyoruz. Kavuruyoruz, tavuk etlerinin rengi değiştikten sonra biberleri tavaya alıyoruz.   Kavuruyoruz. Tavuklar suyunu bırakıp, çektikten sonra tereyağını ilave ediyoruz. Unu da ilave ediyoruz. Unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. Tavuklu sotenin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpiyoruz. Diğer taraftan tezgaha 5 adet 2'li Milföyü alıyoruz. Milföylerin üzerine az un serpip, merdane yardımıyla biraz açıyoruz. Milföyleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Milföylerin üzerine hazırladığımız soteyi paylaştırarak yerleştiriyoruz. Kalan 3 adet 2'li Milföyü ince şeritler şeklinde kesiyoruz. İç harcımızın üzerine şeritleri yerleştiriyoruz. Ardından yumurta sarısını sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.
  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz