Çavdar Ekmeği

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat 30dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 1/2 kg çavdar unu
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya (instant maya)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar ılık su
Hazırlanışı
Çukur bir kapta bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Yalnız suyu azar azar ekliyoruz. Düzgün bir hamur olduktan sonra hamurun üstünü örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur iki misli kabardıktan sonra tekrar bir kaç kez yoğurup ekmeği pişireceğimiz yağlanmış kalıba hamuru yerleştiriyoruz. Üstünü örtmeden tekrar mayalanmasını bekliyoruz. İyice kabardıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra 15-20 dakika kadar bekleyip kalıptan çıkarıp servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder