Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Mayıs 2014 Pazartesi

Çavdar Ekmeği



NefisYemekTarifleri-Wq8iL15Zd

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 1 saat 30dk

Pişirme Süresi: 40dk


Malzemeler

  • 1/2 kg çavdar unu
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya (instant maya)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar ılık su



Hazırlanışı

Çukur bir kapta bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Yalnız suyu azar azar ekliyoruz. Düzgün bir hamur olduktan sonra hamurun üstünü örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur iki misli kabardıktan sonra tekrar bir kaç kez yoğurup ekmeği pişireceğimiz yağlanmış kalıba hamuru yerleştiriyoruz. Üstünü örtmeden tekrar mayalanmasını bekliyoruz. İyice kabardıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra 15-20 dakika kadar bekleyip kalıptan çıkarıp servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz