Ev Yapımı Galeta

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- Yarım paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 su bardağı un
Hazırlanışı
Maya şeker ve ılık suyla karıştırılıp eritilir. Tuz, yağ ve un yavaş yavaş ilave edilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur yarım saat dinlendirilir. Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınıp kalın çubuklar yapılır. Bu şekilde de 15 dk dinlendirilir. Yaptığımız çubuklar parmak kalınlığına gelene kadar tekrar yuvarlanır. Çubuklar istenilen uzunlukta kesilip tepsiye dizilir. Üzerine pekmezli su karışımı sürülüp susam serpilir. 220 derecedeki fırında 20 dk pişirilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder