Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Mayıs 2014 Pazartesi

Ev Yapımı Galeta



NefisYemekTarifleri-6jORHBdx7


Kaç Kişilik: 4-6 kişilik


Hazırlama Süresi: 15dk


Pişirme Süresi: 20dk




Malzemeler


  • Yarım paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 su bardağı un



Hazırlanışı


Maya şeker ve ılık suyla karıştırılıp eritilir. Tuz, yağ ve un yavaş yavaş ilave edilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur yarım saat dinlendirilir. Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınıp kalın çubuklar yapılır. Bu şekilde de 15 dk dinlendirilir. Yaptığımız çubuklar parmak kalınlığına gelene kadar tekrar yuvarlanır. Çubuklar istenilen uzunlukta kesilip tepsiye dizilir. Üzerine pekmezli su karışımı sürülüp susam serpilir. 220 derecedeki fırında 20 dk pişirilir. Afiyet olsun.




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz