Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
15 Mayıs 2014 Perşembe

Çiriş Otlu Bulgur



NefisYemekTarifleri-auCe7xtBs


Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 20dk



Malzemeler

  • Yarım kilo çiriş
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ



Hazırlanışı

Sıvı yağda soğanımızı kavuralım, ben soğanlar tam ölmeden çirişi koydum ve üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını koyup kavurdum. Bulguru ekledim. Biraz kavurduktan sonra suyunu ekledim. Tuz, karabiber, acı biber ekledim. Evde olmadığı için koyamadım ama mantar da çok güzel oluyor içinde. 15 dk. Dinlendirip yiyebilirsiniz. Su ölçüsü vermedim çünkü bulgurdan bulgura fark ediyor. Benim kullandığım ölçü 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 bardak bulgur 3 bardak su. Afiyet olsun.



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz