Çiriş Otlu Bulgur

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- Yarım kilo çiriş
- 2 su bardağı bulgur
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
Sıvı yağda soğanımızı kavuralım, ben soğanlar tam ölmeden çirişi koydum ve üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını koyup kavurdum. Bulguru ekledim. Biraz kavurduktan sonra suyunu ekledim. Tuz, karabiber, acı biber ekledim. Evde olmadığı için koyamadım ama mantar da çok güzel oluyor içinde. 15 dk. Dinlendirip yiyebilirsiniz. Su ölçüsü vermedim çünkü bulgurdan bulgura fark ediyor. Benim kullandığım ölçü 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 bardak bulgur 3 bardak su. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder