İçi Yumurta Dışı Poğaça

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- Daha önce yapmış olduğum dere otlu poğaça
- 2 adet yumuta
- Margarin
- Tuz
- Folyo
Hazırlanışı
Yapmış olduğum poğaçanın içini bıçak yardımıyla oydum ve içine tamamını çevirecek şekilde tereyağı sürdüm (fırından sonra sertleşecek olan hamuru yumuşatması için bol kullandım margarini) ve içerisine az tuz serptim. Ardından yumurtayı oyuk olan poğaçanın içerisine kırdım ve üzerine de tuz serptim. Ardından açık olan kısmı folyo ile kapladım ve 200 derecelik fırına verdim. 20 dk kadar piştikten sonra folyoyu çıkararak sıcak servis ettim. Güzel bir kahvaltı seçeneği oldu. Afiyetler olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder