Çökertme Kebabı

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 500 gram dana bonfile (Jülyen doğranacak)
- 5-6 adet orta boy patates (Kibrit çöpü inceliğinde dilimlenecek)
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kekik
- 1 küçük kase yoğurt
- 1-2 diş dövülmüş sarımsak
Hazırlanışı
Patatesleri actifryda kızarttım. Etleri tavada yapmayı planlıyordum ama niye actifryda yapmayayım diye düşündüm. Patatesler kızardıktan sonra etler actifrydaydı. Sonuç mükemmel.
Öncelikle marine için malzemeler karıştırılıp et eklenerek buzdolabında 4-5 saat bekletilir. Vaktiniz çok fazla değilse 2-3 saat bekletebilirsiniz. Kibrit çöpü inceliğinde dilimlenen patatesler kızartılır. Actifrya bir kaşık yağ konup 3 dakika ısınması için çalıştırılır. Daha sonra etler eklenip 15-20 dakika pişirilir. Yağ, salça ve su ketçap kıvamında karıştırılır. Etlerin üzerine eklenir. Actifry 5 dakikaya ayarlanıp pişirilir. Tavada yapacaksanız; yapacağınız tava iyice ısıtılıp etler eklenir. Karıştırılarak pişirilir. Yine salçalı karışım hazırlanarak etlerin üzerine dökülür. Salça ve etler özleşene kadar orta ateşte pişirilir. Servis sırasında kızartılan patatesler tabağa alınır. Patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Yoğurdun üstüne etler konularak servis edilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder