Tencerede Kızarmış Bütün Tavuk

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 50dk
Malzemeler
- 1 tane bütün tavuk
- Tuz
Hazırlanışı
Önce tavuğu temizliyoruz ve ocakta tütsülüyoruz. Daha sonra yıkıyoruz. Üzerini elimizle güzelce ovarak tuzluyoruz. Sonra yapışmaz teflon bir tencerenin içine alıyoruz. Hiç yağ ve su eklemeden kapağını kapatıp ocağın orta gözünde kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Ara sıra ters düz edip tamamen kızarana kadar pişiriyoruz. 3-4 kez çevirmeniz yeterli olur sık sık çevirseniz dağılabilir. :)
Pişirmesi biraz uzun sürse de çok kolay ve çok lezzetli bir tavuk kızartması oluyor. Özellikle de tavuk seven ve fırını olmayan öğrenciler için güzel bir yöntem. :) İçi asla çiğ kalmıyor hatta fırında pişen tavuktan çok daha güzel oluyor diyebilirim. :)Mutlaka deneyin derim. :) Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. :)
0 yorum:
Yorum Gönder