Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Mayıs 2014 Pazartesi

Tencerede Kızarmış Bütün Tavuk



NefisYemekTarifleri-CN0QF7NEK


Kaç Kişilik: 4-6 kişilik


Hazırlama Süresi: 5dk


Pişirme Süresi: 50dk




Malzemeler


  • 1 tane bütün tavuk
  • Tuz



Hazırlanışı


Önce tavuğu temizliyoruz ve ocakta tütsülüyoruz. Daha sonra yıkıyoruz. Üzerini elimizle güzelce ovarak tuzluyoruz. Sonra yapışmaz teflon bir tencerenin içine alıyoruz. Hiç yağ ve su eklemeden kapağını kapatıp ocağın orta gözünde kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Ara sıra ters düz edip tamamen kızarana kadar pişiriyoruz. 3-4 kez çevirmeniz yeterli olur sık sık çevirseniz dağılabilir. :)

Pişirmesi biraz uzun sürse de çok kolay ve çok lezzetli bir tavuk kızartması oluyor. Özellikle de tavuk seven ve fırını olmayan öğrenciler için güzel bir yöntem. :) İçi asla çiğ kalmıyor hatta fırında pişen tavuktan çok daha güzel oluyor diyebilirim. :)Mutlaka deneyin derim. :) Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. :)

Tencerede Kızarmış Bütün Tavuk 1 Tencerede Kızarmış Bütün Tavuk 2




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz