Simit Kebabı ve Patates

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 kırmızı biber
- Tuz, karabiber, pul biber
- 8 adet patates
- 1 çay bardağı salatyağ
Hazırlanışı
Bulguru kaynar su ile ıslatın. Suyu çeken bulgurun içine kıyma, soğan rendesi, sarımsak, minik doğranmış kırmızı biber ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun. Şişe takıp 180 dereceli fırında pişirin.
Patatesleri elma dilimi doğrayın. Geniş bir kapta 1 çay bardağı salatyağ, karabiber, tuz, arzuya göre istediğiniz baharat da ekleyebilirsiniz, harmanlayın. Yağılı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayın. Patatesler kızarıp pişene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yoğurtla servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder