Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Mayıs 2014 Pazartesi

Simit Kebabı ve Patates



NefisYemekTarifleri-PKVVUlSrl


Kaç Kişilik: 8-10 kişilik


Hazırlama Süresi: 20dk


Pişirme Süresi: 15dk




Malzemeler


  • 500 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 kırmızı biber
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 8 adet patates
  • 1 çay bardağı salatyağ



Hazırlanışı


Bulguru kaynar su ile ıslatın. Suyu çeken bulgurun içine kıyma, soğan rendesi, sarımsak, minik doğranmış kırmızı biber ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun. Şişe takıp 180 dereceli fırında pişirin.

Patatesleri elma dilimi doğrayın. Geniş bir kapta 1 çay bardağı salatyağ, karabiber, tuz, arzuya göre istediğiniz baharat da ekleyebilirsiniz, harmanlayın. Yağılı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayın. Patatesler kızarıp pişene kadar pişirin. Afiyet olsun.

Yoğurtla servis yapın.




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz