Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Mayıs 2014 Pazartesi

Hollandaise Soslu Kuşkonmaz



NefisYemekTarifleri-AllaPiFT6


Kaç Kişilik: 2-4 kişilik


Hazırlama Süresi: 10dk


Pişirme Süresi: 25dk




Malzemeler


  • Yaklaşık 1kg kuşkonmaz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • birkaç damla limon ve su
  • Sos için
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı beyaz sirke
  • 250 gr eritilmiş tereyağı içerisindeki su iyice ayrıştırılmalı
  • tuz ve karabiber



Hazırlanışı


Kuşkonmaz sezonu iken bolca tüketilmesi gereken çok faydalı ve yapımı çok kolay bir sebzedir.
Önce kuşkonmazları soyalım ( baş kısımlarını çok fazla soymaya gerek yoktur ) bir taraftan tencereye su koyup kaynatalım içine tuz, şeker ve limon suyunu da ekleyelim yıkadığımız sebzeleri kaynayan suya atalım ve yaklaşık 10 -15 dk kadar pişirelim, pişme süresi kuşkonmazların kalınlığına göre değişir. Piştiğini anlamak için çatalla ortasından kaldıralım pişen kuşkonmaz resimdeki gibi bir şekil alacaktır.
Sos için
Yumurta sarısına sirkeyi ekleyip iyice çırpalım buradaki püf noktası aralıksız çırpmaktır çünkü bu işlemi kaynayan su üzerinde yani buharda yapmamız gerekiyor kabımızı tencere oturtalım fakat suya değmemesine özen gösterelim buhar üzerinde yumurtayı çırparken tereyağımızı eritmiş olmamız gerekiyor çırpılmış yumurtaya tereyağını azar azar ekleyerek yaklaşık 10 dk sürekli karıştırın ve tencereden alın tuz ve karabiberini ekleyerek bir süre daha çırpın, biraz yağlı ama çok lezzetli sosumuz hazır sıcak tüketmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Hollandaise Soslu Kuşkonmaz 1




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz