Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Mayıs 2014 Pazartesi

Kabak Yemeği



NefisYemekTarifleri-6gsciSo3r


Kaç Kişilik: 2-4 kişilik


Hazırlama Süresi: 5dk


Pişirme Süresi:




Malzemeler


  • Yarım kilo 4-5 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • İsteğe göre 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ



Hazırlanışı


Öncelikle kabakları soyup küçük olarak küp küp doğrayın. Tencereye yağı koyun, soğanları doğrayın. Yağda kavurun. Salçayı ilave edin ve 1 dakika kadar kavurun kabakları ekleyin. Domatesleri soyup doğrayın ve ekleyin. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte kavurun. 5 dk kadar daha sonra tuzunu ve isteğe göre baharatları koyun. Fazla olmayacak şekilde 3 bardak kadar su ekleyin. Orta ateşte suyunu hafif çekene kadar pişirin. Çabuk pişiyor zaten. Suyunu çekip hala pişmemişse biraz daha su ekleyebilirsiniz. Ocağın altını kapatmadan 2-3 dk önce dereotunu doğrayıp ekleyin. Biraz dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz