Kabak Yemeği

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- Yarım kilo 4-5 adet kabak
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet orta boy domates
- 1 çorba kaşığı salça
- 1-2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu
- İsteğe göre 1 tatlı kaşığı kimyon
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Öncelikle kabakları soyup küçük olarak küp küp doğrayın. Tencereye yağı koyun, soğanları doğrayın. Yağda kavurun. Salçayı ilave edin ve 1 dakika kadar kavurun kabakları ekleyin. Domatesleri soyup doğrayın ve ekleyin. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte kavurun. 5 dk kadar daha sonra tuzunu ve isteğe göre baharatları koyun. Fazla olmayacak şekilde 3 bardak kadar su ekleyin. Orta ateşte suyunu hafif çekene kadar pişirin. Çabuk pişiyor zaten. Suyunu çekip hala pişmemişse biraz daha su ekleyebilirsiniz. Ocağın altını kapatmadan 2-3 dk önce dereotunu doğrayıp ekleyin. Biraz dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder