İç Pilav

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 25dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 150 gram minik doğranmış ciğer
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yenibahar
- Nane
- Tuz
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü(sıcak suda bekletilmiş)
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
Hazırlanışı
Küçük doğradığımız soğanı tereyağında kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince çam fıstıklarını ekleyip biraz daha kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra ciğeri ilave ediyoruz rengi dönünce pirinç ve baharatları ekleyip kavuruyoruz. Üzerine sıcak tavuk suyunu ekleyip pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN!.
0 yorum:
Yorum Gönder