Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
15 Mayıs 2014 Perşembe

İç Pilav



NefisYemekTarifleri-XNhuPm03s


Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 25dk

Pişirme Süresi: 25dk



Malzemeler

  • 150 gram minik doğranmış ciğer
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yenibahar
  • Nane
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü(sıcak suda bekletilmiş)
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı



Hazırlanışı

Küçük doğradığımız soğanı tereyağında kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince çam fıstıklarını ekleyip biraz daha kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra ciğeri ilave ediyoruz rengi dönünce pirinç ve baharatları ekleyip kavuruyoruz. Üzerine sıcak tavuk suyunu ekleyip pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN!.



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz