İzmir Köfte

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 500 gr. kıyma
- 1 soğan
- Bayat ekmek veya galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Hazırlanışı
Kıymamızın üzerine soğanı rendeliyoruz. Sonra tercihe göre bayat ekmek ya da galeta unu köfte harcının üzerine ufalıyoruz kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. İyice kadar yoğuruyoruz. Köfte için yoğurduğumuz harçtan koparıp parmak şekli veriyoruz. Sonrasında patatesleri çok ince olmayacak elma dilimi şeklinde doğruyoruz.
Hazırlamış olduğumuz köfte ve patatesleri çok olmamak şartıyla bol yağda kızartıyoruz. Sonrasında; yağlanmış tepsimize köfteleri ve patatesleri diziyoruz. Bir kaseye sıvı yağ döküyoruz. Tuz, karabiber, su ve salça atıp karıştırıyoruz. (hafif kavurabilirsiniz de) Patateslerin üzerinde yaptığımız baharat sosunu gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder