Patates Köftesi

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 tane kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 3 tane patates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
- Kuru nane
Hazırlanışı
Bulgur derince bir kaba alınır. Sonra patatesler haşlanır ve suyuyla bulgurun üzerine dökülür. Yumuşamaya bırakılır. Yumuşadıktan sonra soğan küp küp doğranır ve yağda salçayla kavrulur. Sonra bulgurun üzerine dökülür. Baharatlarda (miktarı isteğe bağlı) bulgurun üzerine dökülür ve iyice yoğurulur. Şekil verilir, afiyet olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder