Patlıcan Çığırtma

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 2 kilogram (yaklaşık 8 tane) patlıcan
- 1 kilogram domates
- 2 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Patlıcanlar pijama şeklinde doğranır. Tuzlu suya bırakılır. En az on dakika beklenir.
Domatesler yıkanır, kabuğu soyulur, küp küp doğranır. Soğanlar küp küp doğranır. Bir tavada önce soğanlar pembeleştirilir, sonra domates ilave edilir. Tuz atılarak domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra kıyılmış sarımsak, karabiber ve pul biber ilave edilir.
Patlıcanlar bir kağıt havlu arasında kurulanır. Halkalar halinde kesilir fakat tam ayrılmaz. Resimde görüldüğü gibi patlıcan bütün halde kalır.
Bir tavada her tarafı kızartılır ve pişireceğimiz tencereye birbirinin devamı şeklinde araları açılarak yerleştirilir. Çünkü araların sosla dolması gerekir. (Patlıcanların hafif yumuşaması lazım) Üzerine hazırlanan sos dökülür. Şeker serpiştirilir. Sıvı yağın tadını hafifletmek için. Kapağı kapatılarak domatesin suyu ile pişmesi sağlanır. Sıcak servis yapılır.
Çok hafif bir lezzet. Afiyet olsun:))
0 yorum:
Yorum Gönder