Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Mayıs 2014 Pazartesi

Kıymalı Bohça Krepler



NefisYemekTarifleri-cf23anJod

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Sıvı yağ



Hazırlanışı

İç harcı için öncelikle kıymamızı az su ile ezerek pişiriyoruz. Pişip suyunu tamamen çeken kıymamıza ince ince doğradığımız yeşil biberleri ve küp küp doğranan soğanları ekleyip çok azda sıvı yağ ekleyip biberler ve soğanlar ölene kadar kavuruyoruz. Bu sırada domatesleri de küp küp doğruyoruz ve karışıma katıp domatesler suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz. İç harcımız hazır, kreplerimizi hazırlamaya geçiyoruz.
Krepler için yumurta ve tuzu çırpıyoruz. Ardından sütü ekleyip karıştırıyoruz. 2 yemek kaşığı sıvı yağı da ekleyip karıştırıyoruz. Ardından unumuzu yavaş yavaş ekleyip çırpıyoruz. Krep hamurumuz hazır.
Ben tavamı yağlamıyorum. Hem içinde yağ olduğundan hem de tavama yapışma olmadığından. Yapışır diye korkuyorsanız peçeteyle hafifçe her seferinde yağlamanız gerekir. Krepleri her seferinde tavaya birer kepçe dökerek önlü arkalı pişiriyoruz. Toplam 10 adet krep çıkıyor bu ölçülerle. İsterseniz 1 süt 1 un 1 yumurta şeklinde azaltabilir yada 3er ölçüye çıkartabilirsiniz. Kreplerimizde hazır olduğunda her krep hamurunun ortasına 1 yemek kaşığı kadar iç harçtan koyuyoruz. Önce sağ tarafı sonra sol tarafı katlıyoruz ve uçları ortada birleştircek şekilde tekrar katlayıp kat yerleri alta gelecek şekilde borcama diziyoruz. Bütün hepsi bittikten sonra üzerlerine kaşar rendeliyoruz ve fırında kaşarlar eriyene kadar bekletiyoruz.
Aynı tarifin iç harcını kuşbaşı et yada kuşbaşı tavukla da deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kıymalı Bohça Krepler 1
Kıymalı Bohça Krepler 2
Kıymalı Bohça Krepler 3
Kıymalı Bohça Krepler 4



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz