Kıymalı Bohça Krepler

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 200 gram kıyma
- 4 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- Tuz
- Sıvı yağ
Hazırlanışı
İç harcı için öncelikle kıymamızı az su ile ezerek pişiriyoruz. Pişip suyunu tamamen çeken kıymamıza ince ince doğradığımız yeşil biberleri ve küp küp doğranan soğanları ekleyip çok azda sıvı yağ ekleyip biberler ve soğanlar ölene kadar kavuruyoruz. Bu sırada domatesleri de küp küp doğruyoruz ve karışıma katıp domatesler suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz. İç harcımız hazır, kreplerimizi hazırlamaya geçiyoruz.
Krepler için yumurta ve tuzu çırpıyoruz. Ardından sütü ekleyip karıştırıyoruz. 2 yemek kaşığı sıvı yağı da ekleyip karıştırıyoruz. Ardından unumuzu yavaş yavaş ekleyip çırpıyoruz. Krep hamurumuz hazır.
Ben tavamı yağlamıyorum. Hem içinde yağ olduğundan hem de tavama yapışma olmadığından. Yapışır diye korkuyorsanız peçeteyle hafifçe her seferinde yağlamanız gerekir. Krepleri her seferinde tavaya birer kepçe dökerek önlü arkalı pişiriyoruz. Toplam 10 adet krep çıkıyor bu ölçülerle. İsterseniz 1 süt 1 un 1 yumurta şeklinde azaltabilir yada 3er ölçüye çıkartabilirsiniz. Kreplerimizde hazır olduğunda her krep hamurunun ortasına 1 yemek kaşığı kadar iç harçtan koyuyoruz. Önce sağ tarafı sonra sol tarafı katlıyoruz ve uçları ortada birleştircek şekilde tekrar katlayıp kat yerleri alta gelecek şekilde borcama diziyoruz. Bütün hepsi bittikten sonra üzerlerine kaşar rendeliyoruz ve fırında kaşarlar eriyene kadar bekletiyoruz.
Aynı tarifin iç harcını kuşbaşı et yada kuşbaşı tavukla da deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.




0 yorum:
Yorum Gönder