Makarnalı Tonbalık Salatası

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- Yarım paket burgu makarna
- 2 adet (160 gram) konserve ton balığı
- 1 adet küçük kuru soğan
- 3 adet orta boy kornişon turşu
- 3-4 yemek kaşığı haşlanmış mısır
- Çeyrek atom marul
- Yarım limon suyu
Hazırlanışı
Makarnayı haşlayın. Ton balığının fazla yağını süzdürün. Soğanı yarım halka şeklinde doğrayın. Marulu ve kornişon turşuyu istediğiniz gibi doğrayın. Makarna hariç tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp limon suyunu ekleyin. Salatayı daha sonra ister makarna ile karıştırın, isterseniz servis tabağında makarnanın üzerine ekleyin. Ben makarnanın üzerine eklemeyi tercih ediyorum. Hiç yağ eklemiyoruz çünkü balıkta yeteri kadar yağ var. İsteğe göre tuz eklenebilir, ben ihtiyaç duymuyorum. Bu salataya mayonez çok yakışır ve ketçap hiç yakışmıyor. Afiyet olsun. Aynı zamanda makarnasız ve mayonezsiz güzel bir diyet salatası olabilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder