Şeker Hamurlu Kakaolu Kurabiye

Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 2 saat
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 250 gr tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3-3, 5 su bardağı un
- 4 çorba kaşığı kakao
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağının üzerine diğer malzemeleri de ilave ederek hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Üzerini strec film ile kaplayıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Kurabiye hamurunu dışarıda biraz beklettikten sonra
1 cm. kalınlığında açın. İstediğiniz kalıplarla şekillendirip 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra renkli şeker hamurunu aynı kalıplarla kesin.
Bir miktar bal yardımıyla kurabiyelerin üzerine yapıştırın.
Üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyin. Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder