Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Mayıs 2014 Pazartesi

Nohutlu Tavuklu Pilav



NefisYemekTarifleri-FiIs5fbIj


Kaç Kişilik: 6-8 kişilik


Hazırlama Süresi: 5dk


Pişirme Süresi: 20dk




Malzemeler


  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • Bütün tavuk
  • Tuz
  • Sıvı yağ



Hazırlanışı


Tavuğu üzerini geçecek kadar sıcak su ile haşlayın. Haşladıktan sonra suyu asla dökmeyin. Çorbada yada tekrar pilav yapmada kullanabilirsiniz.
Az sıvı yağda yıkanmış pirinçleri 2 dakika kavurun. Üzerine 3 bardak haşladığımız tavuğun suyunu ve tuzu ilave edin. Kapağını hafif aralıklı kapatın. Suyunu çekince didiklenmiş bir miktar tavuğu ve haşlanmış nohutu ekleyin, kapağını kapatın. 10-15 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz