Nohutlu Tavuklu Pilav

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 3 su bardağı tavuk suyu
- Bütün tavuk
- Tuz
- Sıvı yağ
Hazırlanışı
Tavuğu üzerini geçecek kadar sıcak su ile haşlayın. Haşladıktan sonra suyu asla dökmeyin. Çorbada yada tekrar pilav yapmada kullanabilirsiniz.
Az sıvı yağda yıkanmış pirinçleri 2 dakika kavurun. Üzerine 3 bardak haşladığımız tavuğun suyunu ve tuzu ilave edin. Kapağını hafif aralıklı kapatın. Suyunu çekince didiklenmiş bir miktar tavuğu ve haşlanmış nohutu ekleyin, kapağını kapatın. 10-15 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder