Yuva ( Salangani )

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 1 paket salangani
- 400 gr kıyma
- 1 büyük boy kuru soğan
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Hazırlanışı
Önce kıymamız için soğanlarımızı minik minik doğrayalım. Baharatları katıp harmanlayalım. Şekildeki gibi elimizle uzatıp kıymalı harcımızı içine yerleştirelim. Her salanganiyi tenceremizin dibine dizelim. Yan yana salnaganilerimizin miktarına uygun tencere tavanı olsun üst üst değil yan yana dizmeliyiz. Ardından salangilerimizin hizasına kadar kaynar su dökelim ve ağzını kapatıp pişmesini bekleyelim. Bu sırada havucumuzu rendeleyelim ve 1-2 yemek kaşığı yağ ile salçamızı kavuralım. Havuçlarımızı baharatlarımızı katalım ve kavuralım. 2-3 yemek kaşığı makarnanın suyundan ekleyelim. Havuçlar kıvam aldıysa altını kapatalım. Pişen yuvaları servis tabağına alıp üzerlerine havuçlu sosu yerleştirelim, maydanoz serpelim. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder