Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Mayıs 2014 Pazartesi

Yuva ( Salangani )



NefisYemekTarifleri-vPx4WANyH


Kaç Kişilik: 6-8 kişilik


Hazırlama Süresi: 20dk


Pişirme Süresi: 25dk




Malzemeler


  • 1 paket salangani
  • 400 gr kıyma
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz



Hazırlanışı


Önce kıymamız için soğanlarımızı minik minik doğrayalım. Baharatları katıp harmanlayalım. Şekildeki gibi elimizle uzatıp kıymalı harcımızı içine yerleştirelim. Her salanganiyi tenceremizin dibine dizelim. Yan yana salnaganilerimizin miktarına uygun tencere tavanı olsun üst üst değil yan yana dizmeliyiz. Ardından salangilerimizin hizasına kadar kaynar su dökelim ve ağzını kapatıp pişmesini bekleyelim. Bu sırada havucumuzu rendeleyelim ve 1-2 yemek kaşığı yağ ile salçamızı kavuralım. Havuçlarımızı baharatlarımızı katalım ve kavuralım. 2-3 yemek kaşığı makarnanın suyundan ekleyelim. Havuçlar kıvam aldıysa altını kapatalım. Pişen yuvaları servis tabağına alıp üzerlerine havuçlu sosu yerleştirelim, maydanoz serpelim. Afiyet olsun.

Yuva ( Salangani ) 2

Yuva ( Salangani ) 6

Yuva ( Salangani ) 3

Yuva ( Salangani ) 1

Yuva ( Salangani ) 5

 




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz