Patates Çanağında Havuç Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 6 adet patates
- 6 adet havuç
- 3-4 dal yeşil soğan
- Taze nane
- 4-5 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Pul biber
- Tuz
- Sumak
- Yoğurt
Hazırlanışı
Patatesler haşlanır. Haşlanıp ezilen patateslere küçük küçük doğranan yeşil soğan, nane, tuz, pul biber, sumak eklenip yoğrulur. Havuçlar rendelenip çok az yağda bir süre kavrulur. Kavrulan havuçlara tuz ile birlikte çok az bir su eklenip havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yoğrulan patateslere çanak şekli verilip içlerine pişirdiğimiz havuçlar pay edilir. Sarımsaklar ezilip yoğurt ile karıştırılır ve çanakların üzerine eklenir. İstenilen şekilde süslenip servis edilir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder