Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Mayıs 2014 Pazartesi

Patates Çanağında Havuç Tarifi



NefisYemekTarifleri-5jEhxTjPH


Kaç Kişilik: 4-6 kişilik


Hazırlama Süresi: 5dk


Pişirme Süresi: 40dk




Malzemeler


  • 6 adet patates
  • 6 adet havuç
  • 3-4 dal yeşil soğan
  • Taze nane
  • 4-5 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sumak
  • Yoğurt



Hazırlanışı


Patatesler haşlanır. Haşlanıp ezilen patateslere küçük küçük doğranan yeşil soğan, nane, tuz, pul biber, sumak eklenip yoğrulur. Havuçlar rendelenip çok az yağda bir süre kavrulur. Kavrulan havuçlara tuz ile birlikte çok az bir su eklenip havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yoğrulan patateslere çanak şekli verilip içlerine pişirdiğimiz havuçlar pay edilir. Sarımsaklar ezilip yoğurt ile karıştırılır ve çanakların üzerine eklenir. İstenilen şekilde süslenip servis edilir.
Afiyet olsun.




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz