Taşlık Kebabı

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 kilo taşlık
- 1 büyük boy ince yemeklik doğranmış kuru soğan
- 1 tane ince yemeklik doğranmış domates
- 1 çay kaşığı kimyon, karabiber, pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet küp küp doğranmış bazlama
- 1 çorba kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı kekik
- Kısır kendi yaptığımız (süslemede kullanmak için)
- 1 tane domates ve köy biberi
Hazırlanışı
Tavuk taşlığını 15-20 dakika düdüklüde haşlayınız. İnce yemeklik doğradığınız soğanı yarım çay bardağı sıvı yağda hafif diri olacak şekilde kavurunuz. Domatesi ve yarım çay kaşığı kimyon, karabiber ve pul biberi, tuzu ilave edip karıştırınız. Düdüklüde haşladığınız taşlıkları iri iri kuş başı şeklinde doğradıktan sonra kavurduğumuz soğanların üzerine aktarıp 10-15 dakika kısık ateşte pişiriniz. Servis tabağının bir köşesine şekilli kalıp kullanarak kısırı koyunuz. Sonra küp küp doğradığınız bazlamaları da kısırın yanına koyup üzerine salçayı ve yarım çay kaşığı kimyon karabiber, kekiği kavurup bazlamaların üzerine gezdirilir. Pişirmiş olduğunuz taşlıkları ekmeklerin üzerine kaşıkla koyup süsleyiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder