Kuru Domatesli Sucuklu Örgü Börek Tarifi
Kuru Domatesli Sucuklu Örgü Börek Tarifi
Malzemeler
1 Çay Bardağı Süt
4,5 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta
Yarım Paket Yaş Maya
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Ilık Su
Tuz
İç Harcı İçin:
50 Gram Sucuk
2 Adet Haşlanmış Patates
1 Kase Lor Peyniri
1 Kase Kuru Domates
1 Tutam Maydanoz
Tuz
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
1 Çay Bardağı Süt
4,5 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta
Yarım Paket Yaş Maya
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Ilık Su
Tuz
İç Harcı İçin:
50 Gram Sucuk
2 Adet Haşlanmış Patates
1 Kase Lor Peyniri
1 Kase Kuru Domates
1 Tutam Maydanoz
Tuz
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Hazırlanışı
İlk önce kuru domatesleri bir kaseye alıyoruz. Üzerine sıcak su döküp, ıslıyoruz. Yumuşamaya bırakıyoruz. Karıştırma kabına unu boşaltıyoruz. Üzerine tuz serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Ortaya yaş mayayı alıyoruz. Üzerine zeytinyağı ve sütü boşaltıyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Az da ılık su döküyoruz. Un almadan ortadaki sıvı malzemeleri karıştırıyoruz. Ortadaki sıvı malzemeler iyice karıştıktan sonra yavaş yavaş unu da alarak yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurun kıvamına göre azar azar ılık su döküyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru yuvarlıyoruz. Üzerine streç film kapatıp, mayalanmaya bırakıyoruz. Bu arada iç harcı hazırlamaya başlıyoruz. Sucuğu küçük küpler halinde doğrayıp, geniş bir kaseye alıyoruz. Haşlanmış patatesleri de küp küp doğrayıp, ekliyoruz. İnce kıyılmış maydanozu ekliyoruz. Yumuşayan domates kurularını da doğrayıp, kaseye ekliyoruz. Lor peynirini de kaseye boşaltıyoruz. Tuz serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Diğer taraftan mayalanan hamuru tezgaha alıyoruz. Portakal büyüklüğünde bezeler koparıp, yuvarlıyoruz. Hamur bezelerinin üzerine un serpip, merdane yardımıyla çay tabağından biraz büyük açıyoruz. Açtığımız hamurun kenar kısımlarından bıçakla kesikler atıyoruz. Hamurun orta kısmına hazırladığımız iç harçtan yerleştiriyoruz. Kenardaki kesikleri sırayla çapraz bir şekilde iç harcın üzerine doğru kapatıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Tüm hamur bezelerini aynı şekilde hazırlıyoruz. Kuru domatesli sucuklu böreğimizin üzerine yumurta sarısını sürüyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.
İlk önce kuru domatesleri bir kaseye alıyoruz. Üzerine sıcak su döküp, ıslıyoruz. Yumuşamaya bırakıyoruz. Karıştırma kabına unu boşaltıyoruz. Üzerine tuz serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Ortaya yaş mayayı alıyoruz. Üzerine zeytinyağı ve sütü boşaltıyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Az da ılık su döküyoruz. Un almadan ortadaki sıvı malzemeleri karıştırıyoruz. Ortadaki sıvı malzemeler iyice karıştıktan sonra yavaş yavaş unu da alarak yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurun kıvamına göre azar azar ılık su döküyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru yuvarlıyoruz. Üzerine streç film kapatıp, mayalanmaya bırakıyoruz. Bu arada iç harcı hazırlamaya başlıyoruz. Sucuğu küçük küpler halinde doğrayıp, geniş bir kaseye alıyoruz. Haşlanmış patatesleri de küp küp doğrayıp, ekliyoruz. İnce kıyılmış maydanozu ekliyoruz. Yumuşayan domates kurularını da doğrayıp, kaseye ekliyoruz. Lor peynirini de kaseye boşaltıyoruz. Tuz serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Diğer taraftan mayalanan hamuru tezgaha alıyoruz. Portakal büyüklüğünde bezeler koparıp, yuvarlıyoruz. Hamur bezelerinin üzerine un serpip, merdane yardımıyla çay tabağından biraz büyük açıyoruz. Açtığımız hamurun kenar kısımlarından bıçakla kesikler atıyoruz. Hamurun orta kısmına hazırladığımız iç harçtan yerleştiriyoruz. Kenardaki kesikleri sırayla çapraz bir şekilde iç harcın üzerine doğru kapatıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Tüm hamur bezelerini aynı şekilde hazırlıyoruz. Kuru domatesli sucuklu böreğimizin üzerine yumurta sarısını sürüyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder