Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tarifi
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 adet iri patlıcan
- 1,5 su bardağı pilavlık pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı tuz
Hazırlanışı
Pirinci 1,5 yemek kaşığı tuz üzerini aşacak kadar sıcak su içerisinde 25 dk kadar bekletelim. Sonra bol su ile yıkayıp süzelim. Patlıcanı yıkayıp soyalım ve küp küp doğrayalım. Sıvı yağda kızartıp bir kaba alalım. Tenceredeki yağın fazlasını alalım. 2 kaşık kadar kalsın. Bu kalan yağda pirinçleri kavuralım. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ve tuz koyup pişmeye bırakalım. ( Benim kullandığım pirinç bu kadar suyu çekiyor. Siz kullandığınız pirince göre suyu ayarlayın.) Pilavın altını kapatmadan 2 dk önce patlıcanları ilave edin. Sonra altını kapatın. Tereyağını tam kıvamında eritip üzerine dökün. ( Tereyağı köpürene kadar ocakta tutun) Demlenmeye bırakın. Servise hazır.
AFİYET OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder