Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
3 Temmuz 2014 Perşembe

Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tarifi

NefisYemekTarifleri-UDXLIg5yF

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • 1 adet iri patlıcan
  • 1,5 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı tuz

Hazırlanışı

Pirinci 1,5 yemek kaşığı tuz üzerini aşacak kadar sıcak su içerisinde 25 dk kadar bekletelim. Sonra bol su ile yıkayıp süzelim. Patlıcanı yıkayıp soyalım ve küp küp doğrayalım. Sıvı yağda kızartıp bir kaba alalım. Tenceredeki yağın fazlasını alalım. 2 kaşık kadar kalsın. Bu kalan yağda pirinçleri kavuralım. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ve tuz koyup pişmeye bırakalım. ( Benim kullandığım pirinç bu kadar suyu çekiyor. Siz kullandığınız pirince göre suyu ayarlayın.) Pilavın altını kapatmadan 2 dk önce patlıcanları ilave edin. Sonra altını kapatın. Tereyağını tam kıvamında eritip üzerine dökün. ( Tereyağı köpürene kadar ocakta tutun) Demlenmeye bırakın. Servise hazır.

AFİYET OLSUN.

Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tarifi 1

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz