Tırtıl Kurabiye Hazırlanışı
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 3 yumurta
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini karıştırma kabımıza alıyoruz. Üstüne pudra şekeri, vanilya, kabartma tozunu ekliyoruz. Sıvı yağ ve yumurtaları ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Ardından alabildiği kadar unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamurun çok katı olmaması gerekiyor.
Daha sonra hamurumuzu tırtıl kurabiye kalıbına koyup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize sıkıyoruz ve şekli oluşturuyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Dilersek kurabiyeler pişip ilk sıcaklığını attıktan sonra çikolata sosuna batırıp hindistan cevizi veya renkli pasta süsleriyle süsleyebiliriz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder