Fındıklı Baton Kek
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 45dk
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı fındık ( robotta çekilecek )
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 su bardağı + 1 parmak fazlası kadar un
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker köpürüp krema haline gelene kadar mikserle çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenir hafifçe biraz karıştırılıp elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Daha sonrada çekilmiş fındık eklenip karıştırılır. Kalıp margarinle yağlanır ve karışım dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdanla kontrol edilerek pişirilir. (Ben borcamın baton kalıbını kullandım.) Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder