Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
17 Ağustos 2014 Pazar

Fındıklı Baton Kek

NefisYemekTarifleri-En9tQbKAa

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 45dk


Malzemeler

  • 2 adet  yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı fındık ( robotta çekilecek )
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 1 su bardağı + 1 parmak fazlası kadar un

Hazırlanışı

Yumurta ve şeker köpürüp krema haline gelene kadar mikserle çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenir hafifçe biraz karıştırılıp elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Daha sonrada çekilmiş fındık eklenip karıştırılır. Kalıp margarinle yağlanır ve karışım dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdanla kontrol edilerek pişirilir. (Ben borcamın baton kalıbını kullandım.) Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Fındıklı Baton Kek

Fındıklı Baton Kek

Fındıklı Baton Kek

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz