Bal Kabaklı Tuzlu Börek
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 25dk
- Pişirme 35dk
Bal Kabaklı Tuzlu Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 3 yumurta
- 5-6 kaşık yoğurt
- 3-4 bardak yağ
İç harcı için;
- 4-5 kaşık sıvı yağ
- 2 karpuz dilimi kadar bal kabağı
- 1 büyük soğan
- Yeteri kadar Tuz karabiber
- (Görseldeki harç işim bittikten sonra kalan)
Üzeri için;
- Haşhaş tohumu, susam veya çörekotu
Bal Kabaklı Tuzlu Börek Tarifi Yapılışı
Sözü dinleyip de onun en güzeline uyanlar var ya, işte onlar Allah’ın hidayete erdirdiği kimselerdir. İşte onlar akıl sahiplerinin ta kendileridir.(39-ZUMER Suresi 18. Ayet)
Öncelikle soğan yağda kavrulur ve bal kabağı (rendelenmiş suyu sıkılmış) eklenir kısa bir süre kavrulup tuz karabiber eklenir ve soğumaya bırakılır.
Yumurtalar yağ ve yoğurt çırpılır. Yufkalar dört parçaya bölünür bu harçtan sürüldükten sonra ister gül böreği şeklinde ister midye börek şeklinde sarılır. Tamamı hazırlanan böreklerin üstüne kalan harç bolca sürülür ve 220 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder