Çıtır Tavuk Ve Fırında Elma Dilim Patates
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 20dk
Çıtır Tavuk Ve Fırında Elma Dilim Patates Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk için;
- 9 adet tavuk baget
- 2 yumurta
- Sıvı yağ
- Tuz
- 2 adet çıtır tavuk harcı
Patates için;
- 4-5 adet patates
- Sıvıyağ
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- Kimyon
- Karabiber
- Kekik
Çıtır Tavuk Ve Fırında Elma Dilim Patates Tarifi Yapılışı
Tavuk için;
İlk önce tavukları tencereye alıp tavukları kapayacak şekilde su koyup çok az haşlıyoruz. Suyuna tuz da koyuyoruz. Haşlandıktan sonra soğuyunca derilerini soyuyoruz. Bir tabağa yumurtaları kırıyoruz ve çırpıyoruz. Bir tabağa çıtır tavuk harcını koyuyoruz. Önce yumurtaya sonra harca bulayıp kızgın yağa atıyoruz. Önemli olan yağın kızgın olması. Ama koyarken dikkat edelim sıçramasın. Her tarafını güzelce kızartıyoruz ve tavuğumuz hazır.
Patates için;
Patateslerimizi çok az haşlıyoruz. Daha sonra soyup elma dilim şeklinde dilimliyoruz. Başka bir kapta sıvı yağ, tuz ve baharatları çırpıcı ile iyice çırpıp özdeşleştiriyoruz. Patatesleri içine atıp iyice karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize patateslerimizi koyuyoruz. Kabımızda kalan sosu da üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder