Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Kremasız Körili Tavuk

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 30dk

Kremasız Körili Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü ( kemikleri alınmış )
  • 1 kutu mantar 300 gr
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber, pul biber
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt

Patates püresi için;

  • 6 adet çok küçük boy patates
  • İsteğe göre tuz, karabiber
  • 3/4 su bardağı süt

Kremasız Körili Tavuk Tarifi Yapılışı

Soğanı ve biberleri orta kalınlıkta doğradıktan sonra, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve sarımsakla sotelenir. Ayrı bir tabağa alınır. (biberin diğerlerinin pişmesi sırasında erimemesi için yapıyorum) Daha sonra küp küp doğranan tavuklar aynı tavanın içerisinde sotelenir, beyazlayıp biraz kendini bıraktıktan sonra doğradığımız mantarlar eklenir, ve suyunu çekene kadar ağzı yarım kapalı bir şekilde pişirilir, bu arada tuz, karabiber, kırmızı pul biber eklenir. Suyunu çektikten sonra bir yemek kaşığı un ve yarım su bardağı sütten oluşan karışım içine konulur, birkaç dakika beklenir, en son köri, ve kekik eklenir, ocaktan alınır afiyet olsun! :)

Ben patates püresi ile denedim, dileyen kalem makarna ile de sunum yapabilir.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz