Pryannik Kurabiyesi Tarifi
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 30dk
Pryannik Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta( birinin beyazı ayrılacak)
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı soda(toz soda) yani karbonat
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- Aldığı kadar un(ele az yapışan kulak memesi kıvamında olması gerekiyor)
Pryannik Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
Bugün size eski bir rus lezzeti olan pryannik tarifi vereceğim. Umarım beğenirsiniz :)2 yumurtayı kırıyoruz. 3.cünün beyazını ayırıyoruz sarısını diğer yumurtaların üzerine ekliyoruz ve 2 su bardağı şekerle iyice mikserle çırpıyoruz. Daha sonra yoğurt ve sıvı yağ ekleyip çırpıyoruz. Portakal kabuğu rendesini ekliyoruz. Daha sonra 1 çay kaşığı sodayı yemek kaşığına boşaltıyoruz üzerine azcık sirke döküyoruz yarım çay kaşığı kadar. Soda köpürecektir köpüren karışımıda hamurun içerisine döküyoruz daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek hamur yoğuruyoruz tabi renk alması için kakao da ekliyoruz. Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerek daha sonra hamurun üzerine strec film örtüp 15 dk buzdolabında dinlendiriyoruz. Bu arada ayırdığımız yumurta beyazını kar şekline gelinceye kadar çırpıyoruz içerisine pudra şekerini ekleyip tekrar çırpıyoruz. Daha sonra hamuru çıkarıp parça parça oklavayla 1. 5 cm kalınlığında açıyoruz. Bardakla yuvarlak kesip yağılı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı az kızarana kadar 15 20 dk pişiriyoruz. Daha sonra fırından alıp üzerine pudra şekerli karışımdan fırçayla sürüyoruz ve tekrar 5 dakika fırında pişiriyoruz. Daha sonra fırından alıp servis ede bilirsiniz. Yumuşak bir kurabiye olması gerekiyor. Soda yerine 1 paket kabartma tozu da kullanılabilir. Ve lezzetli rus kurabiyesi pryannikin yapımı bu kadar basit afiyet olsun :)))
0 yorum:
Yorum Gönder