Karnıyarık Tarifi
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 35dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 250 gr kıyma
- 2 tane soğan
- 1 tane sivri biber
- 2 adet domates
- Biraz taze maydanoz
- Tuz, karabiber
- 1 kaşık salça ve isteğe göre su
Hazırlanışı
Patlıcanlarımızı kafalarını kesmeden, alacalı soyuyoruz. Kızgın yağda kızartıp fırın tepsisine alıyoruz. Diğer tarafta soğanları, biberi, kıymayı ve domatesleriyle beraber kavuruyoruz. En son maydanoz ve baharatlarını atıyoruz. Kızarttığımız patlıcanların karnını yarıyoruz ve içlerine kıymamızı dolduruyoruz. Biber ve domates üzerine koyuyoruz. 2 kaşık salçayı 1 bardak suda eritip tepsiye döküyoruz. Ve fırına atıp, suyunu çekesiye kadar pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder