Milföy Çanağında Et Sote Tarifi
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 500 g dana eti
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 15-20 adet arpacık soğan
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1, 5 tatlı kaşığı karabiber
- tuz
- 1 parça ayva (yoksa koyulmayabilir)
- Isıya dayanıklı krem karamel kapları (bende olmadığından küçük güveçte yaptım. Yapıştığı için orta kısmını kenarlardan kesip ters çevirdim. Şekli istediğim gibi olmadı)
Hazırlanışı
Eti 1-2 kaşık yağda kavurun. Bir parça ayva ekleyin. Etler suyunu versin ve çeksin. Etiniz pişmemişse üzerine biraz sıcak su ve tuz ekleyerek kısık ateşte pişirin. Ayva parçasını içinden alın.
Tereyağını ekleyin. Etler yağda kavrulunca soğanları ekleyin, sotelemeye devam edin. Salçayı ve baharatları ekleyin.
Hamurların yapışmaması için kalıpların içini ve kenarlarını yağlayın.
Sebzeler pişince et soteyi ısıya dayanıklı küçük kaselere veya birer porsiyonluk krem karamel kaplarına alın. (Ben küçük güvece koydum)
Üzerlerini milföy hamuru ile kapatın.
175 C’de ısıtılmış fırında 20-30 dk. Kadar pişirin.
Servis tabağına ters çevirin, kapları dikkatlice alın.
Maydanoz yaprakları ile süsleyip bekletmeden servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder