İrmikli Tatlı
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 2. 5 çay bardağı irmik
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
İlk olarak şerbeti kaynatın daha sonra irmik yağ yoğurt un yumurta ve kabartma tozunu bırakıp yoğurun. Yumuşak bir hamur olacak ceviz büyüklüğünde kurabiye gibi şekillendirerek tepsiye dizin. 170 derece fırında pişirin sıcakken ılık şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin. Hindistan cevizi ile süsleyin afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder