Muzlu Rulo Pasta
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 20dk
Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1. 5 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- 1 poşet toz şanti
- 1 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
Arası için:
- 2 adet muz
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
Keki için yumurta ve toz şekeri çırpın. Üzerine diğer malzemeleri ilave ederek krema kıvamında bir kek hamuru elde edin. Yağlı kağıt serilmiş ve yağlanmış unlanmış fırın tepsisine kek hamurunu eşit şekilde dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Pişen keki sıcakken bir iki kez rulo yapın ve soğumaya bırakın. Kreması için vanilya ve tereyağı hariç gerekli olan diğer malzemeleri tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Pişen kremaya vanilya ve tereyağını ilave edip karıştırın. Ilınan kremayı kekin üzerine yayın. Keki rulo yapacağınız tarafa muz dilimlerini yerleştirin ve sıkıca sarın. Servis yapacağınız tabağa pastayı alıp 1-2 saat buz dolabında bekletin. Krem şantiyi sütle çırpın ve pastayı kaplayın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek 1 saat buz dolabında bekletin.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder