Zeytinyağlı Sarma
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- Yarım kilo salamura yaprak
- 3 tane orta boy soğan
- 2. 5 su bardağı pirinç (artı biraz bulgur )
- 2 yemek kaşığı salça
- Bir miktar (tuz, pul biber, karabiber, nane)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 diş sarımsak
Hazırlanışı
Soğanları minik minik doğrayın sarımsakla beraber yıkanmış pirinç ve bulgura ilave edin. Salçayı baharatları ekşiyi yağı da bırakıp güzelce karıştırın ince bir şekilde yaprakları sarın tencereye dizin. Yaprakların üzerine kaynamış su ilave ederek pişirmeye bırakın kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Yarım saat yeterli oluyor. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder