Salatalık Dolması
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 5-6 tane irice dolmalık salatalık
- 2 çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam kıyma
- Pul biber, karabiber
- Bir tutam maydanoz
Hazırlanışı
Salatalıklar yıkanır ve ortadan ikiye kesilir. Sonra kabak oyacağıyla ortaları çıkarılır ve bir kenara alınır. Bu arada dolmanın içi hazırlanır. Pirinç yıkanır, üzerine kıyma, yağ, salça ve baharatlar, en son da maydanoz eklenerek karıştırılır. Birer kaşık salatalıklara doldurulur. Ağızlarından çıkmasın diye yine salatalıktan incecik yuvarlak halkalar kesilipp kapak yapılır ve tencereye dizelir. Üzerini bir parmak geçene kadar su bırakılıp bir çay kaşığı da tuz serpilir. Önce yüksek eteşte, kaynayıncada yarıma çevirip dolmalar pişirilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder