Tavuklu Hünkarbeğendi
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 4-5 patlıcan
- Soğan
- Kırmızı ve yeşil biber
- 2 bardak süt
- 2 yemek kaşığı un
- Sıvı yağ
- 1 kg tavuk göğsü
Hazırlanışı
Patlıcanları fırında ya da ocakta közlüyoruz. Bir tavada tavuğu, soğanı, biberleri soteliyoruz. Başka bir tavada yağı ve unu kavuruyoruz. Üzerine közlenmiş ince ince kıyılmış patlıcanları ekliyoruz, 5 dk pişiriyoruz. Son olarak sütümüzü ilave ediyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz. Servis tabağına önce patlıcan karışımını döküyoruz. Üzerine tavuk soteyi döküyoruz. İsterseniz sıcak isterseniz soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder