Ekşili ve Yoğurtlu Ekmek Kebabı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 25dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 4 tane pide ekmek
Hazırlanışı
Önce köftelerimizi hazırlayalım, bir dilim bayat ekmeğimizin içini kıymamıza ufalayalım tuzunu karabiberini ve pul biberini de atıp su yardımıyla köftemizi iyice yoğurup küçük küçük yuvarlayalım ve bir kenara alalım. Diğer yanda bir tencereye bir çay bardğı sıvı yağımızı bırakalım içine soğanlarımızı ve kırmızı biberimizi biraz irice doğrayıp kavuralım. Üzerine salçamızı bırakalım, onunla da kavurup üzerine yetecek kadar tahmini altı bardak kadar su bırakalım tuzunu pul biberini ekleyip kaynamaya bırakalım. İyice kaynaması lazım aynı sos gibi özlü ve koyuca bir suyunun olması lazım. En son nar ekşisini de ekleyip altını kapatalım, bu arada ekmeklerimizi alalım ve küçük küçük küp küp doğrayalım ve iki tepsiye pay edelim. Sonra tavaya tekrar yağımızı bırakıp minik köftelerimizi tavamızı sallaya sallaya kızartalım ve bir tabağa alalım. Doğanmış ekmeklerin bir tepsisine yavaş yavaş çevire çevire hazırladığımız sosumuzu dökelim üzerine kızarttığımız köftelerin yarısını döşeyelim ekşili ekmek kebabımız hazır oldu. Şimdi yoğurtlumuzu yapalım, onun içinde bir tencereye yoğurdu bir yumurtayı sarımsak rendesini zeytinyağımızı bırakıp iyice el mikserıyle çırpalım ve ocağa alıp karıştıra karıştıra yoğurdumuzu pişirelim ve diğer tepsideki ekmeklerin üzerine yine çevirerek dökelim. Ayırdığımız köfteleri de üzerine döşeyelim ve ayırdığımız bir tane kırmızı biberi incecik kıyıp üzeine döküp yoğurtlu ekmek kebabımızıda servise hazır hale getirelim. Benim çocuklarım bu yemeğe bayılır ikisinden de vazgeçemedikleri için ben aynı anda ikisini de yaparım hem kolay hem pratik bir yemek tavsiyemdir şimdiden afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder