Sacda Ciğer Kavurma (Sote)
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 kg dana ciğeri
- 3 orta boy soğan
- 4-5 tane sivri biber
- 2 büyük domates
- 1 kaşığı tereyağı yada margarin
- Biraz sıvı yağ veya zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Hazırlanışı
Ciğerler zarından ayrılarak küçük doğranır ve yarım saat suda bekletilir. Soğan ve biberler doğranır. Domateslerin de kabuğu soyulur ve küp küp doğranır. Daha sonra ciğerler süzdürülür. Bu arada sac ocağa koyularak iyice ısıtılır ve ciğerler koyulur. Yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Suyunu çekince üzerine yağ eklenir ve bir kaç dakika daha kavrulur. Ocağın altı biraz kısılır. Soğan ve biberler de eklenip onlarda ölene kadar kavrulur. En son domatesler eklenir 5 dk daha kavrulduktan sonra tuzu ve baharatları da koyulur, ocak kapatılır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder