Köstebek Pasta (Harika Kremasıyla)
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 25dk
- Pişirme 45dk
Köstebek Pasta (Harika Kremasıyla) Tarifi İçin Malzemeler
Kek İçin;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ yada zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao (kakaonun rengine ve damak tadına göre ayarlayabilirsiniz)
- 2 su bardağı un (un miktarı değişebileceği için kontrollü eklemek gerekiyor)
Krema İçin;
- 1 lt + 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (biraz daha tatlı sevenler 1 su bardağı şeker kullanılabilir)
- 1 çay bardağı hindistancevizi
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Damla çikolata ( ben 1 su bardağı kullandım siz damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Arası İçin;
- Muz
Köstebek Pasta (Harika Kremasıyla) Tarifi Yapılışı
Köstebek pastayı genellikle krem şanti ile yaparız ama ben çok sevdiğim kremayla denedim ve yumuşacık lezzetli bir pasta oldu. Önce kremayı yapalım ki tamamen soğusun, krema için süt, un, şeker ve hindistan cevizini tencereye koyarak ocağa alıyoruz ve pişirmeye başlıyoruz. Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirdiğimiz kremayı 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp vanilya ekleyerek karıştırıyoruz ve biraz soğumasını bekliyoruz, bu arada kremanın kabuk tutmaması için ara ara karıştırıyoruz. Krema biraz soğuyunca krem şantiyi ekleyerek mikserle 3-4 dakika çırpıyoruz ve tamamen soğuması için bir kenara alıyoruz. Ara ara karıştırmayı unutmuyoruz. Krema soğurken keki hazırlamaya başlıyoruz. Kek için yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpıyoruz süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz, unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz ve tekrar karıştırıp kalıba döküyoruz. Unu kontrollü eklemek gerekiyor. Ben keki kelepçeli kalıpta yaptım. Hazırladığımız keki 160 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişiriyoruz. Kürdanla kontrol ettiğimiz keki fırından alarak soğumaya bırakıyoruz, kek tamamen soğuyunca fotoğrafta göreceğiniz şekilde orta kısmını bir bıçak yardımıyla oyuyoruz ve bu kek parçalarını rondodan geçiriyoruz. Tamamen soğumuş olan kremaya damla çikolata ekleyerek karıştırıyoruz. Kekin orta kısmına 2-3 kaşık kremayı döküyoruz ve kaşıkla yayıyoruz ( damla çikolata eklemeden) üzerine soyup ortadan ikiye böldüğümüz muzları yerleştirdikten sonra üzerine kubbe şeklinde kremayı döküyoruz ve düzeltiyoruz daha sonra rondodan geçirdiğimiz kek kırıntılarını kremanın üzerine düzgün bir şekilde serperek elimizle hafifçe bastırıp düzeltiyoruz. Pastamız hazır birkaç saat yada bir gece buzdolabında dinlendiriyoruz ve servis ediyoruz. Benim kekim çok güzel kabardı oyduğum iç kısım çok fazla geldi hepsini kullanmadım, bir kısmını başka bir tatlı için ayırdım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder