Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Baharatlı Kurabiye

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 25dk

Baharatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin(eritilecek)
  • 1 yumurta akı(sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2, 5-3 su bardağı un

Baharatlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

İlk olarak margarini eritip soğutuyoruz. Soğuduktan sonra geniş bir kap içerisine alıp üzerine un haricindeki malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Unu da azar azar ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Elde ettiğimiz hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıyoruz. Düz bir zemin üzerinde yuvarlayarak uzun rulo yapıyoruz. Elde ettiğimiz ruloyu bıçak yardımıyla bir parmak kalındığında olacak şekilde kesiyoruz. Ve kenarlarını düzeltip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayıp bitiriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen kurabiyeleri fırından alıp ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz.Herkese şimdiden afiyet olsun Hepinize sağlıklı huzurlu günler

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz