Enfes Yalancı Ekmek Kadayıf Tatlısı
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 3 yumurta
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 kabartma tozu
Hazırlanışı
Kek için şeker ve yumurtayı mikserle 10 dakika çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla karıştırın. Yağlanmış kalıba hamurunuzu dökün. 175 dereceye ısınmış fırında pişirin.
Karamelli şerbet için 2 su bardağı toz şekeri teflon tavada kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olup eriyince 2 su bardağı sıcak suyu üzerine ekleyin. Yine karıştırmadan katılaşan şekeri eriyene kadar kaynatın.
Soğumuş kekin üzerine ılınan karamelli şerbeti dökün. Kek yerine kedi dili bisküvi ya da etimek kullanmak isterseniz tepsiye tek sıra dizdikten sonra yine karamelli şerbetle ıslatın.
Krema malzemelerini tencereye dökün. Karıştırarak pişirin. Pişen kremayı ılınmaya bırakın.
Ilınan kremayı mikser ile 2-3 dakika çırpın ve kekin üzerine dökün. Buzdolabında soğumaya bırakın.
Kremşantiyi 1 bardak soğuk süt ile çırpın. Buzdolabından çıkardığınız soğumuş kekin üzerine sürün ve dolapta iyice soğutun. Üzerine Hindistan cevizi serperek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder