Tahinli Brownie
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- Yarım su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 2 tane yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
- 1 su bardağı elenmiş un (silme)
- Yarım su bardağı süt veya su
Hazırlanışı
Fırın 180 dereceye ayarlanır. Kare borcam yağlanır ve unlanır (20 cmX20 cm boyutunda). Tereyağı eritilir ve karıştırma kabına alınır, şeker ve yumurta eklenir iyice çırpılır. Sırayla diğer malzemeler eklenerek çırpmaya devam edilir. Bütün malzemeler birbirine yedirildikten sonra harç borcama aktarılır. Ayrı bir kapta, tahin, yumurta ve şeker çırpılır. Kaşıkla top top tahin brownie harcının üzerine konur ve yağ bıçağı ile çok karıştırmadan çizgi çizgi gezdirerek karıştırılır.
Önceden ısınmış fırında 20-30 dakika pişer (fazla pişerse brownie kuru olur).
Borcam içinde tamamen soğuduktan sonra dilimlenir (bu ölçülerden 16 dilim brownie çıkıyor ). Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder