Adıyaman Köftesi
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Kimyon
- Tuz
- 250 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 4 adet sivri biber
Hazırlanışı
Patlıcanları közleyelim. Sıcakken kabuklarını soyalım baş kısımlarını koparmayalım. Közlenmiş patlıcanlara tuz ve karabiber serpelim. Köfte için yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanozu, baharatlarını ve galeta unu katın ve iyice yoğurun. Tezgahın üzerine streç film koyun ve köftemizden parça kopartıp elimizle incecik açalım. Tam ortasına közlenmiş patlıcan yerleştirelim ve köftemizi streç film yardımıyla saralım fırın tepsisine dizelim. Tüm patlıcanları aynı şekilde yapalım. Köftelerimizin aralarına bir adet sivri biber koyalım. Üzerine zeytinyağı gezdirelim. Önceden ısıtılmış 185 derecede fırında pişirelim. Sos için tencereye yağı koyup ısıtın, üzerine domates rendesi, ince kıyılmış sarımsak katıp karıştıralım. Domatesler hafif suyunu çektikten sonra köftelerimizin üzerine döküp servis edelim. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder