Ebru Keki
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 45dk
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 bardak süt
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 bardak şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Limon veya portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın, köpük olasıya kadar. Sıvı yağ ve sütü ekleyin. Çırpmaya devam edin. İyice karıştıktan sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. En son da limon veya portakal kabuğunu ekleyin. Akışkan bir kıvamı olmasına dikkat edin. Daha sonra hamurun yarısını başka bir kaba alın. Elinizde kalan hamura kakaoyu ekleyin. Güzelce yağladığınız tepsiye önce beyaz hamurdan bir çorba kaşığı koyun. Beyaz hamurun tam ortasına başka bir kaşıkla kakaolu hamurdan ekleyin. Bu işlemi hamur bitene kadar yapın. Halka halka görünümlü bir hamur elde edeceksiniz. Bir kürden yardımıyla hamurun kenarlarından ortasına doğru çizgiler çizin. Kürdanı dibe kadar batırmanız gerek çünkü altta da aynı desenin oluşması gerek. 180 derecelik fırında 45 dk pişirin. Afiyet olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder