Ev Yapımı Limonata Tarifi
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 1 limon
- 1 portakal
- 1 su bardağı toz şeker
- 12-13 su bardağı su
- Bir kaç dal taze nane
Hazırlanışı
Limon ve portakal yıkandıktan sonra buzdolabının dondurucu bölümünde bir gece bekletilir.( çıkarınca taş gibi sert olacak)
Donu çözülmeden limon ve portakal rendelenir. Rondaya alınarak üstüne şeker ilave edilir ve krema kıvamına gelene kadar rondoda çekilir. Geniş bir kaba alınarak su ilavesi yapılır. (kıvamını ayarlamak için su ayarını yaparken tadını kontrol edin) Süzgeçten sürahiye süzülür. Partikül kalmamasına özen gösterilir. Nane ile süslenerek servis yapılır. Yazın evinizden eksik etmeyeceksiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder