Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
17 Mayıs 2014 Cumartesi

Glutensiz İrmik Helvası



NefisYemekTarifleri-n3Eii6uF1


Kaç Kişilik: 4-6 kişilik


Hazırlama Süresi: 5dk


Pişirme Süresi: 30dk




Malzemeler


  • 1 su bardak glutensiz irmik
  • Yarım su bardak zeytinyağı
  • 1-1,5 su bardak şeker
  • Yarım su bardak kırılmış fındık
  • 2,5 su bardak su



Hazırlanışı


Tencereye irmiği, zeytinyağını koyup kısık ateşte kavuralım. Ayrı bir tencerede su ve şekeri kaynatalım. Kavurduğumuz irmiğin içine kırılmış fındıkları da katıp biraz daha kavuralım. Hemen şerbetle buluşturup kısık ateşte çekene kadar pişirelim. Bir süre demlenmeye bırakıp servis edelim. Afiyet olsun.




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz