Kaşarlı Patates Pizza
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 4-5 orta boy patates
- 1 yumurta
- 200 gram kaşar
- 4 kaşık sıvı yağ
- karabiber
- tuz
Hazırlanışı
Patatesler soyulur ve rendelenir.
Rendelenen patatesin çıkan suyu el ile sıkılır ve tuzu karabiberi atılır.
Tavanın dibine 2 kaşık sıvı yağını yumurta fırçasıyla her yerine yedirilir.
Suyu sıkılan patateslerin yarısını el yardımı ile ince bir tabaka yapılır.
Arası için kaşar rendelenir ve tabaka halindeki patatesin üzerine serpilir.
Kalan patates üzerine sıkıca bastırılarak yayılır ve üzerine 2 kaşık daha sıvı yağ fırçayla sürülür ve ağzı kapatılır 10 dakika bu şekilde pişirilir ve kapağı açılır en üste yumurtanın yarısı dökülür ve fırçayla sürülür düz bir tabak yardımıyla ters çevrilir 10 dakikada bu taraf pişirilir ve o yüzede yumurtanın kalanı sürülür altı pişen patatesler son birkez daha çevrilir. Yumurtası pişince hazır afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder