Kıymalı Fırında Makarna
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 1 paket fırın makarna ( normal makarna da olur)
Hazırlanışı
İlk olarak makarnamızı haşlıyoruz. O haşlanırken soğanlarımızı ince kıyıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Daha sonra teker teker havuç, domates, baharatlar ekliyoruz ve makarnanın haşlanmış suyundan bir bardak sosa ekliyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz. Başka bir tencere alıp unu kavuruyoruz ve sütü göz kararı boza kıvamı olana kadar ekliyoruz. Kaynayınca onun da altını kapatıyoruz. Fırın tepsisine makarnayı, kıyma harcını ve beşamel sosu alıp karıştırıyoruz. Üzerine kaşar rendesi yapıp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Emin olun çok lezzetli bir makarna, pişman olmazsınız.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder